Inreda den lilla balkongen - möblemang

Nu när sommarvärmen äntligen är tillbaka tänkte jag passa på att ge några tips till den lilla balkongen. Det kan vara lite trixigt att inreda en så pass liten yta, men det gäller att välja rätt möbler och detaljer som passar just dig och din balkong. Jag kommer att dela upp denna kategori i tre delar, och vi börjar med möblemang. Sedan kör vi på textilier & detaljer och sist belysning & växter. 
 
 
Loungemöbler 
 
 
Vill du ha känslan av att vardagsrummet flyttar ut? Då skall du satsa på longemöbler. Det finns minisoffor som man kan placera längs kortsidan på balkongen. Men om det inte får plats kan man annars ha två små fåtöljer mitt emot varandra med ett bord emellan. 
 
 
Cafémöbler
 
 
Eller så kanske du vill ha känslan av att matplasten flyttar ut? Då är cafémöbler är väldigt bra alternativ till den lilla balkongen. Mitt tips här är att ha sköna sittdynor/kuddar för bra sittkomfort. 
 
 
Hänggunga
 
 
Eller varför inte lyxa till det och hänga upp en eller två härliga hänggungor? Om du förstås har tillgång till ett tak för upphängning. Här kan man slappa med en bra bok och bara njuta av sommarvärmen, och kanske ta en och annan tupplur också! Gardin & färgprover

Har både fått hem några gardinprover och färgprover till väggarna till LCC, Flattered och Löwengrip Invest kontor. Så kul! Dock så var den gröna väggfärgen som jag tog fram på moodboardet inte alls så som jag hade tänkt mig. Den var mer turkosgrön och det vill vi inte ha. Därför är det otroligt viktigt att dels beställa hem färgprover i pappersformat för att se de i verkligheten, men ännu viktigare är förstås att provmåla på väggen för att kunna se hur färgen upplevs i det rummet. Så provmålning blir alltså nästa steg.
 
 
 
Här kan ni se en annan ljusgrön färg som jag också beställde hem. Men vill nog helst ha en lite mörkare nyans, som den blåa färgen. Så får leta vidare! Skyltfönster

Idag stod skyltning av Hälsofix fönster på schemat. Det var dags för en lite mer somrigare look, och för att få den känslan valde jag bland annat att ha blommiga gardiner, fjärilsdetaljer och solhatt. Så här såg fönstret ut när jag hade plockat bort vårskyltningen:
 
 
 
 
 
Så här blev resultatet. Somrigt och fräscht! Jag har arbetat med både låga och höga höjder på sakerna för att få olika nivåer samt för att fylla ut hela skyltfönstret. När jag började skylta hos Hälsofix för drygt ett år sedan satte jag dit hyllplanen som är i det lilla fönstret till vänster. De behövdes verkligen för att kunna lyfta fram hennes produkter på ett bra sätt. Innan hamnade de så långt ned i fönstret och det var svårt att bygga på höjden. Så dessa hyllplan har varit helt perfekta!