Inreda den lilla balkongen - textilier & detaljer

Då kör vi den andra delen av "inreda den lilla balkongen", här kommer några tips på hur ni kan tänka när det kommer till textilier och detaljer till den lilla uteplatsen. 

Plädar & kuddar/sittdynor
För att skapa den ombonade och mysiga känslan behövs det kuddar och plädar. Men dessa är inte bara till för prydnad, utan de är även väldigt praktiska. Kudden eller sittdynan gör så att man får skönare sittkomfort i soffan eller på stolen och pläden kan du värma dig med när solen har gått ned. 
 
 
 
Gardiner & korgar
Jag fastnade för dessa två bilder som Petra Tungården har stylat. Kolla så fint det blir att ha gardin på uteplatsen. Oftast är de flesta fasaderna på en lägenhet i tegel/sten. Så att sätta upp en gardin, får man en mjuk och härlig vägg istället. En annan fin detalj är också att placera korgar på golvet, för tidningar eller plädar. 
 
 
 
Mattor & mönster
Om golvet inte är det snyggaste är ett enkelt (och billigt) tips att piffa det med en snygg plastmatta, som tål att vara ute i alla väder. Den får gärna ha ett mönster för att skapa lite liv till uteplatsen. Mönster på textilier överlag är väldigt fint. Om du till exempel vill hålla en neutral färgsättning, som på bilderna här nedan, kan mönster på textilierna vara ett alternativ. 
 
 
   
Ljuslyktor
När kvällen börjar närma sig finns det väl inget mysigare än att tända levande ljus. Men det är inte alltid det är vindstilla utomhus och då blir det svårt att hålla ljusen vid liv. Därför kan det vara bra med ljuslyktor som har något slags skydd runt sig så lågan inte blåses ut. Holmegaards ljuslyktor (bilden till höger) är bara så himla fina, och finns i flera olika utföranden för både blockljuset, kronljuset och värmeljuset.
 
 Kommentarer

Vart är dom fina gråa ljuslyktorna ifrån?:)

Svar: Vilka ljuslyktor menar du? :)
idainreder.blogg.se

Jag menar dom längst ned i inlägget till vänster :)

Svar: De kommer ifrån Skargaarden och heter Möja :)
idainreder.blogg.se


Kom ihåg


Trackback