Inred köket – 3 olika stilar

Förra veckan skrev jag en artikel på Hemnet om köket och hur man kan inreda det i 3 olika stilar - industriellt, skandinaviskt eller lantligt. Vilken är er favorit? 
 
Industriella köket

Vill du ha den industriella looken på ditt kök? Tänk rått och avskalat. Järn och betong är material som gör sig ypperligt i industriköket, du vill ju få till fabrikskänslan.Tänk också mycket öppen förvaring. Låt stekpannor, kastruller och porslin stå framme på vägghyllor och häng köksredskapen på skenor – väldigt snyggt, inte minst om du har en köksö! Att blanda in mässing, koppar och mörka träslag är också typiskt för denna stil och armaturerna får gärna ha synliga ljuskällor. Nu för tiden finns det massor av snygga och designade ”glödlampor” som bidrar till den lite råare stilen.

 

 Häng upp köksredskapen på Ferm Livings takhängda hylla, och på köksbänken kan du placera skärbrädor och salt- och pepparkvarn i mörkt trä som är typiskt för denna stil. Andra fina detaljer att ha i det industriella köket är en svart teburk, rutig grillvante och en svart kökshandduk med styckdetaljer. Runt matbordet är det snyggt att placera den klassiska plåtstolen från Tolix och pricken över i:t blir taklampan Kvist från Örsjö Belysning med synliga ljuskällor.
 
 
 
Skandinaviska köket

Det skandinaviska köket är ljust och stilrent med mycket inslag av vitt och grått. Vill du göra det lite varmare? Lägg till någon eller några detaljer i ljust träslag, som lönn, björk eller vitlaserat. Någon dov accentfärg ger också det lite mer liv och värme. Den skandinaviska stilen är släkt med den minimalistiska stilen, med möbler som har enkla och raka linjer och där få, men väl utvalda, prylar får stå framme.

 

 Hushållsrullen i ljust träslag ger värme till rummet, och de gröna stolarna runt matbordet och den gröna kökshandduken blir en läcker accentfärg till den annars så ljusa inredningen. Textilier gör köket mer ombonat, t.ex. en matta framför köksbänken. En stilren brödkorg med tyg som skyddar bröden är fin på bordet, och likaså salt- och pepparkvarnen i marmor.Tvåsamhet är en fin detalj i inredningen – häng därför upp två taklampor bredvid varandra över matbordet för ett pampigare intryck.
 
 
 
Lantliga köket

I det lantliga köket hittar vi mycket pastellfärger, oftast rosa och blått. Materialet framför alla andra är linne och finns på såväl gardiner och bordsduk som servetter och handdukar. Vill du lägga till mönster så är det blommigt och naturinspirerat som gäller och runt bordet hittar man ofta den klassiska pinnstolen, som finns i en mängd olika färger och träslag. Blanda dem gärna, det gör det bara lite mer fixat och lantligt!

 

 Blommigt och naturinspirerat mönster på brickor och bordsunderlägg är typiskt lantligt. Duka med fina linneservetter till varje gäst. Blanda gärna den klassiska pinnstolen i olika färger och träslag runt matbordet. Fina accentfärger till det lantliga köket är blått och rosa, som är fint att ha på taklampan och köksvågen, som du också kan placera en kryddväxt i.Kommentarer

Hej alla fina <3
Tycker detta är en toppensida ☺ ☺
Jag vill tipsa er vart jag handlar för att tjäna pengar.
Min favoritsida som säljer resor, barnartiklar, märkeskläder, inredning, smink mm är: http://campadre.se/tipsa/7817?utm _source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=mgm

Från dessa sidor handlar du från väldigt många butiker på nätet och får pengarna tillbaka: http://www.refunder.se/bjud-in/5524ec9c9221e eller
https://www.cashbacker.se/ny-medlem/194584 eller
http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=302794

Här har jag en favvosida till som erbjuder många varierande deals nära dig:
http://letsdeal.se/r/45051/0
Hoppas ni hittar någon bra sida att spara pengar genom <3

Tack för en bra sida! Vi kommer inom några månader beställa ett nytt kök. Gillar den skandinaviska stilen men är osäker på vad som passar från Ikea i form av luckor/handtag/bänkskiva. Har du något tips hur vi ska tänka mer än vitt? Vill gärna ha ett kök som "håller stilen" i några år...

Svar: Hej Therese! Då skulle jag välja en slät lucka i vitt eller grått och sedan till exempel välja handtag från något annat företag för att göra det mer personligt. Något i stil med dessa hade jag då valt:
http://www.superfront.com/se/handtag/holy-wafer.html

http://www.bygghemma.se/inomhus/inredning/handtag-och-knoppar/handtag/handtag-brohult/p-543846-543842

http://www.bygghemma.se/inomhus/inredning/handtag-och-knoppar/handtag/handtag-1353-med-brunt-lader/p-543823
idainreder.blogg.se


Kom ihåg


Trackback