Reafynd

När jag var förbi Åhlens här om dagen fick jag syn på den här fina gröna sittpuffen, som är 50% rabatt på just nu. Passar bra att ha bredvid soffgruppen för en extra sittplats eller i hallen om det behövs någon sittyta när man ska ta på/av sig skorna. 
 Sänggavlar

Här kommer ett gäng bilder på inspirerande sänggavlar.
 
 
 
 
 
 
 Inreda den lilla balkongen - belysning & växter

Nu har den första sommarmånaden tagit slut, men än finns det tid till att göra fint på sin uteplats. Så här kommer sista delen "inreda den lilla balkongen", som denna gång handlar om det sista piffet - belysning & växter. 
 
Solcellslampa
 
 
En solcells lampa är både praktisk och snäll för miljön. Det bästa av allt är att man slipper fula sladdar liggandes på uteplatsen. Se bara till så att lampan får bra med solljus under dagen så har du belysning till under hela kvällen. Ikea har fina risbollar som man kan hänga i taket, i balkongräcket eller i parasollet. Sedan finns det även bordslampor som man då kan placera på bordet eller på någon annan avlastningsyta. Dessa på bilden kommer ifrån Eva Solo.  
 
 
Ljusslinga
 
 
En ljusslinga är den perfekta mysbelysning och går att hänga lite överallt - på en stege, längs väggen eller hängandes på balkongräcket. Finns som både risbollar (går att hitta i flera olika färger om man vill sätta lite färg på uteplatsen) och som synliga ljuskällor. 
 
 
Hylla/steghylla & ampel till växterna
 
 
Det finns väl inget härligare än att fylla sin uteplats med gröna och blommande växter? Att få omge sig bland vackra blommor och underbara dofter ger ro i själen. Men på en liten uteplats får man tänka smart och arbeta mer på höjden för att inte använda så mycket av golvytan. En högre hylla/steghylla passar då perfekt eller att hänga upp amplar om det finns möjlighet till det.
 
 
Balkonglådor
 
 
Klassiska balkonglådor fungerar också alldeles utmärkt. Här kan man till exempel sätta upp flera små längs balkongräcket för att sprida ut blommorna.