Svar - Del 3

Här kommer nu sista delen på svaren från frågestunden :) 
 
Fråga: Hej! Gillar verkligen din stil! Du förvandlar med enkla medel, som är verkligen genomtänkt! 👍 Vilka material/färger är det som gäller? Om man vill tänka långsiktigt på inredning, utan att behöva ändra varje år, hur ska man tänka då och vilka saker/färger?
 
Svar: Tack! För att tänka långsiktigt med sin inredning är det viktigt att ha en neutral bas. Med det menar jag att ha möblerna, väggarna och mattorna i en neutral färg, som vitt, svart, grått eller beigt. Sedan kan man då jobba med accentfärger istället på kuddar, plädar, ljuslyktor, krukor, vaser eller andra detaljer som är lätta att byta ut om man nu skulle vilja det. På sätt är det också lätt att förändra sitt hem efter årstiderna. Till exempel att byta ut någon kudde och pläd i lite mörkare och murrigare färger till hösten och till ljusa pastellfärger till våren, för att få en liten förändring. 
 
 
Fråga: Tips på snygga tavlor/plancher? Gärna till vardagsrum o som man kan hänga ovanför tv:n.
 
Svar: Jag tycker Desenio och Fotografiska har grymma planscher. Här är några utav mina favoriter:
 
 
 
Fråga: Hej! Grattis till bloggen! Jättekul - ska följa flitigt! Jag har en etta med kokvrå där golvet är i någon form av parkett/tarkett i bokfärg. Jag skulle vilja ha golvet målat ljust/vitt - vad tror du om det? Går det att måla ovanpå parkett? Blir det bra - ljusare el en känsla av att lgh är större med vitt golv? Har du något annat tips ang golvet? Tusen tack för svar! Hälsningar, Gisela.
 
Svar: Tack, vad roligt! Jag skulle ge dig som råd att att kontakta en golvfirma som har mer kunskap inom det här området. Då får du det bästa resultatet. Men om jag skulle ge något tips så skulle jag satsa på ett ljust golv och alltså inte helt täckande vitt. Då får du fortfarande ett ljust golv (som då också får rummet att kännas större) och där man då fortfarande ser träet, som jag kan tycka är väldigt fint. Det ger liv i golvet :) 
 
 
 
 
Fråga: Har öppen planlösning mellan kök/vardagsrum i ett nybyggt hus. Där färgerna vitt och grått dominerar. 
Hur gör/tänker jag för att få den varma ombonade känslan. Mvh Lena
 
Svar: (Nu utgår jag ifrån att det är just vitt och grått som ni vill hålla er till när det gäller färgsättningen). Jag skulle då kör med en hel del textilier i rummet, matta, gardiner, kuddar, plädar, fårskinnsfällar o.s.v för att få det mysigt. Sedan tycker jag också att växter tillför mycket i ett rum. En varm metall, så som mässing eller koppar hade också varit fint att få in på några detaljer för att få den varma ombonade känslan. Något man också kan göra är att ha något mönster i mattan eller i någon kudde för att få mer liv i rummet. Som till exempel denna matta här nedan: 
 
 Kommentarer
» Sanne

Hej! Var är mattan ifrån? Tack på förhand.

Mvh

/Sanne

Svar: Den kommer ifrån Layered och heter Entrance :)
idainreder.blogg.se

» Sofie

Hej! Jag har ett problem och är säker på att du kan lösa det. Jag har nämligen en korridor på ca 3-4 m där det är en vägg På ca 3 m som är heeelt tom. Hur gör jag för att få till den? Väggen är delad i två färger. Mint uppe och vitt nere. Jag älskar färgerna men de ser nästan lite barnsligt ut. Jag tänker svartvita detaljer men hur och vad? Hjäääälp

Svar: Hej Sofie! Precis som du skriver, så kommer svart/vita detaljer att bli toppen att ha mot den väggen. Maila mig gärna en bild på väggen, så ska jag se om jag kan hjälpa er. Min mail är: info@idainreder.se :)
idainreder.blogg.se


Kom ihåg


Trackback