Svar - Del 2

Då var det dags att svara på några till frågor, här kommer alltså del 2 från frågestunden. 
 
Fråga: Hej Ida! Vill ha tips på hur man hänger gardiner snyggt. Har grejat i flera timmar och får inte att se ut som jag vill. Jag har köpt Ikea takskenor och mörläggningsgardiner till vårt sovrum och tanken är att flera sovrum ska få det också. Va rekommenderar du? Tack på förhand Paola
 
Svar: Hej Paola! Som du ser på bilden här nedan så syns Ikeas takskenor och det blir även en glipa mellan vägg och skena. De flesta tak är ju också vita och dessa skenor är i en silver färgad färg och det kan kanske vara det som du stör dig på. Då skulle jag istället rekomendera Kirsch takskena som heter Elite. Den är i vit metall och blir nästintill osynlig tillsammans med ett vitt tak. Ser nästan ut som om att gardinerna svävar ;)
 
 Till vänster - Ikeas takskena. Till höger - Kirsch takskena
 

För att sedan få gardinerna ända upp i taket, så inte gardinskenan syns (tycker jag blir snyggast) behöver man också ha fingerkrokar som har låg fattning. Se också till att inte täcka fönstret för mycket med gardinerna, utan låt dem mer var på sidan om fönstret och precis täcka fönsterkarmarna. Då upplevs fönstret större och du får mer ljusinsläpp.

 

 
 Till vänster - Kirsch fingerkrok med låg fattning. Till höger - Så här kommer det då att se ut på baksidan utav gardinen, bild lånad från Hildur Blad. 
 
 
Fråga: Hej, jag undrar hue man ska tänka för att få en röd tråd i inredningen, så allt ser sammanhållet ut eller hur man ska säga?
 
Svar: För att skapa den så kallade röda tråden i sitt hem finns det några saker man kan tänka på. Först och främst ska man förska att hitta en genomgående stil i alla rum. Gillar du retro, lantligt, minimanistiskt eller kanske den industriella stilen? Ha då den stilen mer eller mindre i varje rum. I barnrummet kan man till exempel ha en taklampa i den stilen för att knyta ihop det rummet med de andra rummen i sitt hem. Man behöver alltså inte ha massor utav saker i den stilen i varje rum utan det räcker ibland med bara någon enstaka sak.
 

Färgmässigt kan man tänka på att ha färger som har samma nyans men olika kulörer, i varje rum. Det kallas då att man har en nyanslik färgsättning. För att förtydliga hur jag menar så har jag visat detta med hjälp utav dessa fina kuddar från Classic Collection, där de vänstra kuddarna håller en mer dov färg samt de högra är mer starkare i färgerna. Självklart kan man blanda dessa kuddar också, men om man känner sig osäker så tycker jag att man kan hålla sig till en nyanslik färgsättning för att lättare hitta den röda tråden i sitt hem.

 

 
 
 
Fråga: Jag ska flytta hemifrån till hösten och det är jättekul men svårt att starta från noll. Om jag skulle behöva hjälp kommer jag ju inte kunna lägga lika mycket pengar på inredning då jag behöver exakt allt nytt. Tar du hänsyn till kundens ekonomi när du letar fram inredning, ex utgår från en budget ni tagit fram tillsammans eller hur fungerar det? Kram
 
Svar: Vad roligt att du ska flytta hemifrån! Jag förstår att det blir mycket att köpa på en och samma gång och självklart tar jag hänsyn till kundens ekonomi och budget när jag tar fram inredningsförslagen :) Kommentarer
» Y

Sätter du gardinstången över hela fönstret eller två kortare på var sida?

Svar: Över hela fönstret. För då kan man dra för gardinerna för fönstret om man skulle vilja :)
idainreder.blogg.se

» Frida

Hej, jag har en fråga angående gardinskenan. Fäster man den i taket eller på väggen? Vill inte att skenan ska synas.. 😊

Svar: Den går att fästa den både i taket och på väggen, men allra snyggast blir i taket. Om man har ett vitt tak (som de flesta har), så smälter denna vita takskena från Kirsch in och den blir därmed väldigt diskret och nästintill osynlig :)
idainreder.blogg.se


Kom ihåg


Trackback