Svar - Del 1

Här kommer några svar från frågestunden. Kommer att dela upp det på några delar, så här kommer alltså första delen.
 
Fråga: Hej! Jag har problem att få till ett mysigt sovrum. Vi har vita väggar, vit gavel och blå gardiner. Hur ska man tänka för att få till ett mer varmare, mysigare sovrum? 
 
Svar: Just den blåa färgen är en väldigt behaglig färg att ha i sovrummet, men den kan dock kännas väldigt kall och tillsammans med den vita färgen förstärks denna känsla. Då skulle jag ta in färgen beigt till exempel som är en varm färg och som även passar fint ihop med blått. Det man också kan tänka på är att ösa på med textilier i alla former, kuddar, plädar, sängkappa, matta, sänggavel och taklampa (som är i tyg) för att få en mer ombonad och mysig känsla i rummet. En stor och mjuk mönstrad matta livar också upp rummet. Här nedan har jag satt ihop ett kollage med just dessa saker:
 
 
Gardin, Pläd, Sänggavel, Blå kudde, Beige kudde, Taklampa, Kruka, Sängkappa, Matta
 
 

Fråga: Hej! Hur gick du till väga för att kunna jobba som inredare efter din utbildning? Hur kom du i kontakt med Blondinbella och fick jobba för dom? Jobbar du med något mer på sidan om?

 

Svar: Jag hade under en längre tid läst mycket om inredning i både tidningar, bloggar och böcker och ett starkt inredningsintresse väcktes inom mig när jag flyttade hemifrån och jag kände att jag ville lära mig mer om detta ämne. Då hittade jag till inredningskurser.se där jag gick en distansutbildning, och efter avslutad utbildning blev jag Certifierad Inredare och Homestagingkonsult. Det som passad mig så bra med denna utbildning var att man kunde läsa i den takt man ville, så jag kunde arbeta samtidigt som vikarie på en förskola och plugga på kvällar och helger. 

 

När jag sedan hade mitt företag Ida Inreder läste jag på Isabella Löwengrips blogg, Blondinbella att de behövde hjälp med sitt sovrum. Då skickade jag iväg ett mail till henne och berättade om mig och mitt företag och att jag gärna kunde hjälpa dem med detta. Efter två veckor hade jag fortfarande inte fått något svar, och då bestämde jag mig för att skicka ett mail igen och kolla om hon hade fått mitt mail. Samma dag fick jag svar att hon gärna ville träffa mig för ett första möte, och på den vägen är det. Nu i efterhand har Isabella berättat att det var just detta som fick henne att vilja träffa mig, att jag var på och inte gav upp. Det blev inte bara sovrummet som jag hjälpte dem med utan det blev hela lägenheten samt nu i deras nya hus. 

 

Bild från Isabella Löwengrips lägenhet. Fotograf: Jesper Florbrant
 
Bild från Isabella Löwengrips lägenhet. Fotograf: Jesper Florbrant
 
Bild från Isabella Löwengrips hus. Fotograf: Sofia Törnqvist
 
Bild från Isabella Löwengrips hus. Fotograf: Sofia Törnqvist
 
Idag arbetar jag heltid som inredare, jag har alltså inget mer jobb på sidan om. Det har hänt någon gång att jag hoppar in som vikare på förskolan som jag tidigare arbetade på innan jag blev inredare, bara för att det är så himla kul! 
 
 
Fråga: Hur går det till när man anlitar dig via nätet och får hjälp via nätet? Och vad kostar det?
 
Svar: Min nätbaserade inredningshjälp passar för alla oavsett vart i landet ni bor, och den går till så här:
  • Ni skickar bilder/video på det rum som ni vill ha hjälp med. Och även måtten på rummet.

  • Därefter bokar vi en tid som jag kommer att ringa er på, då kommer jag att ställa några frågor som ni skall besvara.

  • Efter vårat samtal har jag fått all den information jag behöver för att ta fram en offert till er med ett fast prisförslag.

  • Om ni sedan godkänner offerten kommer jag att ta fram detta till rummet, som jag mailar er i en PDF-fil.

Kollage - med i princip all inredning, så man ser så allt passar ihop. På kollaget framgår även färgsättningen.

Planritning - där jag kommer att rita upp möbleringen.

Produktlista - där det står information om produkterna och vart ni kan köpa dem.

Skriftlig text - där jag beskriver hur ni kan inreda rummet.

Pris: cirka 3.000 kr inkl. moms per rum. Detta pris är om jag skall kolla över hela rummet. Om ni till exempel endast önskar ha hjälp med textilier och belysning i ett rum blir priset självklart lägre. Jag kan skräddarsy en lösning till just er.

 

Fler svar kommer! Nu ska jag göra mig i ordning inför lite födelsedagsfirande, ha en fortsatt fin söndag! 
Kommentarer

Vart kommer de vita gardinstängerna ifrån som sitter i taket?
Tacksam för svar!

Svar: Menar du de som är till de vita gardinerna? I sådana fall är det Kirsch gardinskena Elite :)
idainreder.blogg.se

Ja det stämmer bra.
Tack snälla för snabbt svar :)


Kom ihåg


Trackback