Gardinupphängning

När jag skulle inreda Isabella och Odds kontor/gästrum var takhöjden cirka 260 cm och de blåa sammetsgardinerna som vi ville ha till det här rummet var bara 250 cm långa. Det fattades alltså hela 10 cm, och för korta gardiner är inte så speciellt snyggt! Då fick det istället bli 10 cm glipa mellan taket och gardinen som ni kan se på bilden här nedan. Men det blev inte riktigt så snyggt det heller! 
  
 
 
Då löste jag det med att sätta upp en list högst upp för att dölja denna glipa. Visst blev det fint? Gardinerna kommer ifrån Jotex och heter Sammie och för att täcka hela väggen behövdes det tre längder på den vänstra sidan och två längder på den högra sidan. 
 
 Foto: Sofia Törnqvist
 
  Foto: Sofia Törnqvist
 
Det jag använde var en lång vit list som jag köpte på Beijer Bygg i måtten 332x12x1 cm (de kapade rätt längd till mig). Sedan behövde jag fyra vinkeljärn som jag satte fast med skruvar, i ena delen i listen och andra delen i taket. När den väl var på plats blev det en liten glipa runt om hela listen och för att dölja den tog jag vit byggsilikon. 
 
 Kommentarer
» Moa

Hej Ida!

Vilken fin blogg du har, och så spännande att få se alla idéer och tips som du delar med dig av! Jag har sett att du använt dig av Jotex gardiner "Sammie" vid flera tillfällen, och blev sugen på att testa dem i sovrummet då de ser underbara ut på dessa bilder. Älskar fallet och färgen.

Men, vet du hur mörkläggande de är? Stänger gardinerna ute ljus bra, eller behöver de fodras för att fungera i ett sovrum? Kan man annars hänga dem på en dubbel gardinskena, med ett tätare tyg bakom?

Tack så mycket för hjälpen!

Svar: Hej Moa! Tack så mycket :)
Ja de är superfina gardiner, men jag känner mig osäker på din fråga om de stänger ute ljuset bra. Helt täckande är de nog inte, så jag skulle rekommendera att ha foder på en gardinskena bakom. Ikea har ett bra sådant: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90291288/
idainreder.blogg.se

Hej Ida! :)
Om man jag skulle göra denna lösning som du skriver om men har väggar i grått. Vad tror du blir snyggast, list i vitt (som taket) eller grått som väggen.
Tack för en bra blogg!
/Caroline


Kom ihåg


Trackback